Min topp-3 i hångel-på-scen

När man gått mycket på konserter kan det hända att man, likt Markus Krunegård, frågar sig vart kicken tog vägen. Det räcker liksom inte längre med att artisten går upp och sjunger sina låtar, man vill ha något UNIKT för att det där ljuvliga konsertruset ska infinna sig. Till exempel ett oväntat hångel på scen! Så det är vad jag bjuder på denna tisdagskväll, kyssar i rampljuset. Enjoy!

1. Per Bjurman ger Håkan Hellström en fem plus-kyss, Nalen 2000.
Minns ni tidén innan Håkan fanns? Inte jag heller, och det beror bara delvis på min relativt ringa ålder. När han äntrade våra musikscener och medvetanden år 2000 omkullkastade han också det som varit, och skakade liv i ett land som inte vetat om hur mycket vi behövde honom. Nyfrälsta stod alla helt handfallna inför det, alla utom Aftonbladets Per Bjurman. När Håkan spelade på Nalen i Stockholm sprang den legendariska musikjournalisten upp på scenen och gjorde det enda värdiga: tackade Pop-Messias med en djup tungkyss.
2. Robbie Williams och en tjej i publiken get it on, Knebworth, 2003.
Jag VET att det här är tacky. Klippet svämmar över av svanktatueringar, skamgrepp och fulla britter, och ändå ryser jag varje gång. Det hela utspelar sig alltså under en Robbie Williams-konsert i Knebworth när han tar upp en intet ont anande tjej på scenen. De dansar med varandra, hon viskar något i Robbies öra, han ler och säger "thanks" och sen... Ja, titta själva. Det är sällan härligt att se två människor tafsa på varandra, men ibland blir man golvad av sånt också.
3. Tallest man on earth sjunger duett med Amanda "Hajen" Bergman
Det finns HUR många live-inspelningar av den här låten ("Thrown right at me") som helst, och jag tycker att den här är allra finast. Det förekommer inget fysiskt hångel, men jag blir generad bara av hur de tittar på varandra. Eller som publiken skriker i en annan inspelning: Get a room!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0